Orar: L-S 13.00-22.00
0743 663 073
Strada Toporasilor 19 C

Despre noi

Virtual Reality Alba Iulia este primul studio de realitate virtuala din Alba Iulia. Cu echipamente Oculus Rift S de ultima generatie si cu ajutorul puternicelor calculatoare de gaming puteti explora o lume virtuala unde puteti zbura, vizita alte planete sau unde puteti sa deveniti un erou de actiune.

Virtual Reality Alba Iulia este locul unde poti sa vii cu prietenii pentru a incerca ultimele jocuri multiplayer si simulatoarele de curse VR.

Ce este realitatea virtuala?

Realitatea virtuala mai este cunoscuta si sub numele de realitate imersiva – combina tehnologia si designul experiential pentru a crea medii complet imersive care ii fac pe utilizatori sa se simta ca si cum au intrat cu adevarat in acele medii.


Spre deosebire de interfetele traditionale, realitatea virtuala ii da posibilitatea utilizatorului sa interactioneze cu tot ceea ce il inconjoara. Tehnologia actuala permite ca in realitatea virtuala sa fie simulate cat mai multe simturi, cum ar fi viziunea, auzul si atingerea.

 

Oculus Rift S este un headseat pentru realitate virtuala, creat de firma Oculus VR in parteneriat cu Facebook si Lenovo. Lansat pe piata in 21 mai 2019, Oculus Rift S are un display Fast-switch LCD 2560×1440 (1280×1440 per eye) @ 80 Hz si este o versiune mult imbunatatia a produsului Oculus aparut in 2016. Rift S foloseste 5 camere video incorporate pentru a monitoriza complet miscarile utilizatorului si pentru a le transpune in mediul virtual fara nevoie de senzori suplimentari de miscare.

Simulatoare de curse VR

Ti-ai dorit vreodata sa conduci un Ferrari pe circuitul de la Monaco? Sau poate un Mercedes AMG pe Nürburgring? Cu ajutorul scaunelor speciale Playseat si a simulatoarelor Logitech G29 va veti bucura de o experienta de condus incredibila.

Fiind proiectat cu dual-motor force feedback, Logitech G29 Driving Force simuleaza realist masina, cum ar fi schimbarea de greutate, contidiile de drum, uzura pneurilor, pierderea de tractiune si altele. Cu uneltele elicoidale modelate dupa angreanjul utilizat in transmisii auto, veti obtine o actiune de directie exceptional de buna si precisa.

 

Limitari fizice/psihice: Oricine poate sa foloseasca echipamentul Oculus Rift S atata timp cat miscarile capului, gatului si mainilor nu sunt impiedicate. In cazul in care este prima oara cand incercati un sistem de realitate virtuala, exista o posibilitate sa apara raul de miscare, asa ca va rugam sa ne anuntati la inceput daca sunteti mai sensibili. Acest efect dispare insa dupa o scurta pauza astfel ca experienta de gaming sa poata continua.

Lentilele echipamentelor sunt insa extrem de fragile astfel ca daca purtati ochelari, nu o sa puteti sa ii folositi in timp ce va jucati.

Atentie! Echipamentele Oculus Rift S pot sa declanseze crize de epilepsie persoanelor care sufera de aceasta afectiune.